top of page

Meggyes mákos zabkása

Frissítve: 2022. jan. 26.

A jelenlegi kedvenc reggelimet osztom meg ma veletek, amit már 1-2 hete minden reggel eszem, némi változtatással ugyan, például ma a Lidl-ben elcsábultam és vettem egy doboz áfonyát, így abból is került rá néhány szem.


Hozzávalók a zabkásához:

40 g aprószemű zabpehely

12 g lenmag

5 g chia mag

1 ek almaecet

1-2 g glicin

2 ek darált mák

fél körte

egy fél kocka étcsoki

kb 200 ml víz folyamatosan adagolva


Feltét:

néhány szem magozott meggy

egy kisebb méretű banán

néhány szem áfonya

1 ek mogyoróvaj

kendermag

kakaóbabtöret

granola

tökmag


Az alapot összefőztem, közben a fagyasztott meggyet egy serpenyőben felolvasztottam és a többi gyümölcsöt felszeleteltem. A körte háromnegyedét belekevertem az alapba. Miután megfőtt és tökéletes állagú lett, kiitettem egy tálba (ami úgy néz ki felülről, mintha egy félbevágott kókuszgolyó lenne, de sajnos nem az), és belenyomtam az étcsokit, ami annyira csodálatosan beleolvad a forró kásába. A tetejére tettem a feltéteket a képen látható módon, majd pedig megettem az egészet.



85 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page